Beaufort 04

 
  • Modified Social Benches L-U
  • Modified Social Benches L-U
  • Modified Social Benches L-U
  • Modified Social Benches L-U
  • Modified Social Benches L-U
  • Modified Social Benches L-U

Modified Social Benches L-U

Beaufort04-locatie: Dijk De Haan, ter hoogte van het Christianaplein, De Haan - Wenduine

Jeppe Hein

° 1974, Denemarken

Jeppe Heins werk richt zich tot elk van ons, ook al hebben we er niet eens om gevraagd. Hein blinkt uit in het opzetten van schijnbaar toevallige gebeurtenissen, die een onverwacht inventief gedrag van de bezoeker uitlokken. Zijn interventies, zowel sculpturaal als architecturaal, zetten een dialoog in gang tussen het werk zelf, de bezoeker en de omgeving – ook al is het een conversatie waarop niemand volledig voorbereid is. Zoals bij veel van Heins werk, leken ook de Modified Social Benches op de dijk in De Haan zich te verschuilen achter een vermomming van fun en entertainment. Maar wat ze eigenlijk uitlokten, was een proces van interactie en communicatie dat op verschillende niveaus werkt.